Laatste nieuws 2009

 

   

Lanti opnieuw moeder!

Op 6 juni is Lanti weer moeder geworden van een gezond hengstveulen.  Een mooie blonde vos, met een kol, wit vlekje en eenhalfwit achterbeen. Lijkt sprekend op zijn grote broers! 

 

Na de eerste wankele uren kan ik nu al hard door de wei galopperen!

 

 

 

   

Kluns geopereerd

Kluns had al tijden last van zijn oog. In het verleden heeft hij ooit een klap in zijn oog gehad, en eigenlijk is dat nooit helemaal weer goed gekomen. Het derde ooglid begon steeds dikker te worden, zijn oog was vaak vies en bloedde soms ook. Uiteindelijk zijn we naar de oogspecialist van "de Graafschap Dierenartsen" geweest. Omdat ik het oog verweideren wel een erg drastische oplossing vond hebben we het eerst met een medicijnkuur geprobeerd.

 

 

Kluns na de operatie.

De medicijnkuur had echter niet het gewenste resultaat, dus dan maar het mes erin! Maar, dat had echter een prima resultaat. Al een dag na de operatie konden we merken dat Kluns zich veel beter voelt! En nu, ruim 14 dagen later struint hij weer lekker om het huis heen en geniet hij van het voorjaar. Bovendien hebben we het idee dat ie veel beter ziet, want zijn ene goede oog kan ie nu tenminste goed open houden!

 

 

 

   

Greetje heeft 2 gezonde dochters!

Precies volgens planning heeft onze oudste ooi van de stal als eerste 2 dochter gekregen. Deze mooie Clun Forest lammeren kwamen vlot ter wereld, maar ja, Greetje heeft al een boel ervaring.

 

Greetje zorgt goed voor haar kids en houd alles goed in de gaten. De lente was vandaag nog niet echt begonnen, dus de dames bleven lekker binnen in de warme stal!

Verder